De Kloostergang by Trappist® Tribute

Wat zijn Trappist© producten?

Zuster José doet haar verhaal.
Monnikken. Illustratie foto blog.

Trappisten

“Trappisten zijn monniken en monialen die hun leven in dienst stellen van bidden en werken in een gemeenschapsleven. Tegelijkertijd maken ze deel uit van de moderne markteconomie: ze produceren en verkopen voedingsmiddelen en andere artikelen. Deze rol vervullen ze op een manier die bij hen past: ethisch en transparant, met oog voor het mens aspect en het milieu. Produceren en zakendoen gebeuren nog altijd onder toezicht van de trappisten; velen werken bovendien zelf nog mee”.


Producten

Een klein deel van wat de monniken en monialen in hun abdij produceren, is voor eigen gebruik. Het grootste deel is bestemd voor de verkoop. Met de opbrengst ervan voorzien de trappisten en trappistinnen in de behoeften van hun kloostergemeenschap. Wat overblijft, besteden ze aan giften. Zo steunen ze ontwikkelingsprojecten in binnen- en buitenland of bieden ze hulp aan de mens in nood.

https://www.trappist.be/de-vereniging/

Graag geven we het woord aan Zuster José van Klaarland. (België)

De Kloostergang

We delen met plezier ons avontuur in de Trappisten wereld. Blijf op de hoogte van onze exclusieve anekdotes, weetjes en nieuwigheden.

Laatste blogs

Volg ons op Facebook

Youtube kanaal

Reserveer

De Kloostergang by Trappist® Tribute

Ben je ouder dan 18?